Help onze patiënten
Nieuws
Nieuwsbrief
2023-2
is gepubliceerd.
Bahasa Indonesia
ANBI-informatie

Orgelbariton treedt op voor goede doel

Inloopconcert in Sint-Maartenskerk  
uit: Het Kontakt, 14 mei 2008 (editie Bommelerwaard) >> Publicaties
   
Zaltbommel – Het Amsterdamse duo Orgelbariton treedt zaterdag 7 juni op in de Sint-Maartenskerk. De opbrengst van het concert is bestemd voor de Stichting Burung Manyar, die zich inzet voor nierpatiënten in Indonesië.
Secretaris/penningmeester Jef Schaap van de stichting woont in Zaltbommel. Hij besloot zijn 65-ste verjaardag helemaal in het teken van de stichting te stellen en organiseert daarom dit inloopconcert in de Sint-Maartenskerk. Op het programma staan werken voor orgelsolo en voor orgel en bariton. Die laatste combinatie is vrij uniek voor Nederland.
 
Vroege Barok
Het duo Orgelbariton bestaat uit Dick Hollander en Thea Riesebos. Hollander studeerde zang aan het conservatorium van Amsterdam en Riesbos studeerde orgel en klavecimbel aan het conservatorium van Utrecht. Het repertoire bestaat uit liederen, aria’s en cantates vanaf de vroege Barok via de Romantiek tot onze eigen tijd.
Het belangrijkste doel van Stichting Burung Manyar is het verlenen van hulp aan nierpatiënten die na een transplantatie leven met een donornier. Het lichaam probeert het vreemde orgaan af te stoten en om dat te voorkomen zijn levenslang dagelijks afweerremmende medicijnen nodig, In Nederland betaalt de verzekering dit (circa € 400,00 per maand), in Indonesië moet de patiënt dat bedrag zelf opbrengen.
Het benefietconcert in Zaltbommel begint om 14.15 uur, de entree is gratis, maar bezoekers wordt gevraagd een vrijwillige donatie aan het fonds te doen. Donateurs kunnen een bijdrage storten op postrekening: 834.78.58 ten name van Stichting Burung Manyar. Meer informatie staat op burungmanyar.local. Meer informatie over het Amsterdams duo Orgelbariton staat op www.orgelbariton.nl.