Help onze patiënten
Nieuws
Nieuwsbrief
2023-2
is gepubliceerd.
Bahasa Indonesia
ANBI-informatie

Nieuwsbrief 2009/0 (maart)

door: Jef Schaap >> Nieuwsbrief 2009/1 >> Nieuwsbrieven
     
Een tussentijds nieuwsbulletin alvorens het werkbezoek door Els Standaert en Jef Schaap aan Indonesië gaat plaatsvinden.
     
Kamal Arafat
 
• De met ons bevriende stichting Yayasan Aulia in Jakarta heeft een intakeprocedure uitgevoerd. Uit de rapportage daarvan bleek, dat hulp aan hem goed besteed is, aangezien de dialyseperiode, de transplantatie en de kosten van de medicijnen na de operatie het familievermogen volledig uitgeput hebben.
• Kamal heeft zijn baan moeten opgeven en werkt nu naar vermogen onregelmatig in een motorwinkel naast zijn huis. Het inkomen is net genoeg voor de dagelijkse noodzakelijkheden. Familieleden kunnen maar mondjesmaat bijdragen aan de hoge medicijnkosten. Als anti-afweermedicijnen gebruikt Kamal zowel Prograft als CellCept, wat dus een dubbele financiële last betekent.
• Wij zijn een campagne gestart om speciaal voor hem donateurs te vinden, omdat we onze financiële reserve niet voor hem konden aanspreken. Die vormt namelijk de langetermijngarantie voor de eerder door ons geadopteerde patiënten. Deze campagne heeft maar matig succes gehad. Met de nieuwe donaties en de rente over 2008, aangevuld met enkele extra giften, hebben we Kamal voor de maanden december 2008 tot en met april 2009 met € 200,00 per maand kunnen steunen. Dat is ongeveer de helft van wat hij nodig heeft.
• Op dit moment bezitten we voldoende Prograft om Kamal tot begin 2011 ervan te voorzien. Op onze voorraad CellCept heeft Muhammad de eerste rechten, maar het lijkt erop dat er voor Kamal voldoende overblijft. Dat betekent, dat we hem voorlopig voldoende kunnen helpen en een adempauze krijgen om de financiële onderbouwing voor hulp op langere termijn aan te brengen.
• In mei zullen de bestuursleden Els Standaert en Jef Schaap tijdens een werkbezoek aan Indonesië Kamal in Jakarta ontmoeten en ook een gesprek hebben met de vertegenwoordiger van de Yayasan Aulia.
 
Medicijnen
 
• Onze postercampagne in wachtruimten voor nierpatiënten in diverse ziekenhuizen begint aan te slaan. Steeds meer particulieren sturen restvoorraden medicijnen op of geven die af op verzamelpunten. Ook de hulp van enkele ziekenhuizen is van onvervangbare waarde. Door de groeiende toevloed wordt het probleem van verzending ook groter. Het gaat niet alleen om de medicijnen die onze patiënten nodig hebben, maar er komen ook grote voorraden andere medicijnen binnen.
 

• De verspreiding daarvan in Indonesië verloopt goed via de specialisten in Bandung en Yogyakarta. Een groot deel mogen wij meesturen met een containertransport van de Stichting Anak Asuh, waarmee wij goede contacten onderhouden. Dat zal in juni gebeuren.
 

• De medicijnen die bedoeld zijn voor onze eigen patiënten en alle andere medicijnen waarvan de gebruikstermijn voor juni aanstaande verloopt, zullen in mei tijdens het werkbezoek van Els Standaert en Jef Schaap als persoonlijke bagage getransporteerd worden. Daarbij worden we weer geholpen door de Stichting Piloten zonder grenzen van de KLM.
 
Werkbezoek
 
Hierboven is al gesproken over het werkbezoek in mei. Els Standaert en Jef Schaap zullen de noodzakelijke medicijnen transporteren, alle patiënten bezoeken evenals specialisten en doktoren en alle medewerkers van de Stichting in Indonesië.
De voorbereidingen zijn in volle gang en er zijn sponsorverzoeken uitgegaan om deze reis financieel te ondersteunen. Daarop is nog geen antwoord gekomen.
Van enkele vaste donateurs hebben we al giften mogen ontvangen.
 
Radio-uitzending
 

We hebben contact gekregen met de Stichting Vondo in Doetinchem. Het is een stichting die een wekelijks radioprogramma verzorgt, door Indische Nederlanders voor Indische Nederlanders: Van Oost naar de Oost.
 

Verder beheert de stichting een goed verzorgde website, waarop ook de wekelijkse uitzending te beluisteren valt. Daarnaast wordt er een internet-TV-site verzorgd: www.indotv.nl.
Onlangs was Jef Schaap de speciale gast van Vondo tijdens een programma gewijd aan Stichting BURUNG MANYAR. De uitzending is maandagavond 9 maart tussen 19.00-20.00 uur te beluisteren op Optimaal 94.7 FM.
   
     
>> naar boven >>> Nieuwsbrieven