Help onze patiënten
Nieuws
Nieuwsbrief
2023-2
is gepubliceerd.
Bahasa Indonesia
ANBI-informatie

Hulp aan Caroline Due

Wij zijn blij te kunnen meedelen, dat het streefbedrag van € 1200,00 gehaald is.
Onze dank gaat naar de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.
             
       
    Hulp gevraagd voor
Caroline Due
  Hulp gevraagd door
Fr. Josef Ruma SVD
   
    Caroline Due is geboren in Bekasi (Java) op 3 januari 1991. Zij studeert verpleegkunde aan de Hogeschool M.H. Thamrin in Jakarta. Over twaalf maanden (twee semesters) kan ze haar studie afronden. Haar familie woont in Bajawa, een provincieplaatsje op het eiland Flores. Na het beëindigen van haar eerstegraads studie zal ze daarheen terugkeren om te gaan werken als verpleegkundige.   Fr. Josef Ruma is lid van de SVD, een oorspronkelijk Nederlandse missie-orde, die met name actief is geweest op het Indonesische eiland Flores. Josef Ruma is daar geboren in Bajawa. Na jarenlang missionair werk in Botswana, waar hij gestreden heeft tegen AIDS onder de allerarmsten van de bevolking, is hij terug op Flores. Hij werkt nu als vertaler in het klooster Santa Josef in Ende.    
             
  De geschiedenis    
  De vader van Carolina was leraar en werkte achtereenvolgens op Sumatra en Java. Wegens een ernstige ziekte sinds 1998 ging hij met vervroegd pensioen in 2005 en verhuisde met vrouw, drie zoons en dochter Carolina naar Bajawa op Flores. Daar overleed hij in 2008 toen Carolina in de tweede klas van de SMA zat (bovenbouw middelbare school). Josef Ruma, oom van haar vader, heeft vanaf het begin van haar vaders ziekte het gezin geholpen door het schoolgeld van Caroline te betalen.
Dat heeft hij voortgezet toen ze verpleegkunde in Jakarta ging studeren. Maar nu zijn zijn fondsen uitgeput. Hij kan haar levensonderhoud nog wel betalen, maar haar studie niet meer. Josef Ruma vraagt hulp via Jef Schaap, secretaris van de Stichting Burung Manyar. Tussen hen bestaat al een langdurige correspondentie.
   
  Hulp aan Carolina is structurele hulp    
  Door een gebrek aan artsen en verpleegkundig personeel zijn de medische voorzieningen in Bajawa slecht. Na haar afstuderen zal Carolina als verpleegkundige in het ziekenhuis en klinieken in Bajawa en omgeving gaan werken.    
  Hulp aan Carolina betekent dus
hulp aan de bevolking van Bajawa.
   
 
   
Slechts € 1200,00
   
  De laatste twee semesters van haar studie kosten slechts € 1200,00. Dat is € 100,00 per maand.
Wij nodigen u uit deel te nemen aan dit project van een jaar en zo mee te helpen aan het slagen daarvan. Een eenmalige of een maandelijkse bijdrage kunt u storten op de rekening van Stichting Burung Manyar onder vermelding van Carolina. Via de procuur van de SVD Nederland zenden wij de bijdragen door naar Josef Ruma op Flores.
   
  Onze bankrekening: 834.78.58 t.n.v. Stichting Burung Manyar
U kunt ook betalen via deze website.
De Stichting is erkend als ANBI, zodat uw gift aftrekbaar is voor de Inkomstenbelasting.
   
         
Wilt u op de hoogte gehouden worden, meld dit dan via het contactformulier.