Bahasa Indonesia
Laatste nieuws
Nieuwsbrief
mei 2020
is verschenen
Help onze patiënten
ANBI-informatie
Volg ons

Bestuur

>> Informatie
Jan van Daal, voorzitter
Gepensioneerd docent aan een internationale school met leerlingen uit meer dan twintig landen.
“Ik zie naast de ontwikkelingshulp van overheden die vooral gericht is op brede bevolkingsgroepen, vooral kleinschalige hulp van particuliere organisaties als een mogelijkheid om flexibel, effectief en snel hulp te bieden aan wie dat nodig heeft.”
Jef Schaap, secretaris/penningmeester
Gepensioneerd docent in de bovenbouw VWO van een grote scholengemeenschap. Op 29 april 2010 werd hij mede voor zijn werk voor de Stichting benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.
“Ik heb veel contacten in Indonesië en beheers de taal van dat land. Uiteraard zie ik de noodzaak van structurele hulp in, maar dat mag rechtstreekse hulp aan individuele nierpatiënten niet in de weg staan. Ik geniet ervan om op beide terreinen werkzaam te zijn.
Naast het geven van materiële hulp is het van het grootste belang ook begeleiding te bieden bij de sociale reïntegratie en het hervinden van een gevoel van eigenwaarde.”
Diana Asti, bestuurslid
Afkomstig uit Yogyakarta waar ze psychologie heeft gestudeerd. Ze heeft de Indonesische nationaliteit, maar woont sinds 2007 in Amsterdam bij de liefde van haar leven.
“Mijn eerste jaren in Nederland heb ik bij de kinderopvang gewerkt. Het was een leuke tijd, maar na een tijdje wilde ik toch weer graag verder met mijn studie en daarom besloot ik ook mijn master in psychologie in Nederland te doen. Ik vind het belangrijk om andere mensen te kunnen helpen, in het bijzonder mensen uit mijn eigen land. Ik wil graag iets terugdoen voor mijn land en als bestuurslid van deze stichting hoop ik daaraan zo een steentje bij te dragen.”
Jeanette van Oostrum, adviserend bestuurslid
Verpleegkundige, oprichtster en voorzitster van Stichting Karunia, die hulp verleent op het gebied van gezondheidszorg en daaraan verwante gebieden op de Indonesische eilanden Flores en Sumba. Zij woont op Flores.
“Ik voel me gezegend om Stichting Burung Manyar te mogen adviseren bij de zorg aan nierpatiënten in Indonesië. Ik ben geboren op het eiland Sumba in Indonesië, waar mijn ouders zendingswerk verrichtten. Ik heb het geluk gehad om in Nederland in goede omstandigheden op te groeien en een opleiding als verpleegkundige te kunnen doen. Daarna heb ik gewerkt als reisbegeleidster over de vele eilanden van Indonesië, waardoor ik de Indonesische taal machtig ben. Ik hoop dat u net zoals ik de nierpatiënten een warm hart wilt toedragen in een Indonesië, waar de behandeling, therapie en medicatie nog een dagelijkse strijd is.”
>> Lid in de orde van Oranje-Nassau >> Adviseurs